Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
U19: Nagy meccsen ment el az esély a bajnoki címre
Hozzáadva: 2016-02-22 21:25:17
A mindössze 3 csapatos U19-es bajnokság 4-ik fordulójában sorsdöntő mérkőzést játszottak a Krokodilok a Phoenix ellen.

Mivel a mezőny harmadik tagja, a Neumann nem tud beleszólni az első helyért folyó küzdelembe, így gyakorlatilag egy 3 meccses "bajnoki döntőről" szól a szezon, ami semmiképp sem ideális, főleg nem úgy, hogy az első és utolsó mérkőzés között 6 hónap (!) telik el. Pedig az U19-es bajnokságra nagyon nagy szükség lenne, hiszen évek óta ebben a korosztályban vagyunk a legközelebb a világ elithez. Igaz, hogy sokan már OB1-ben, vagy OB2-ben (pl. komplett SZPK) játszanak, de nagyon sok fiatalnak erre nincs lehetősége.
 
A Krokodilok - Phoenix párharc első felvonását az utóbbiak nyerték 5-2-re, így egy újabb győzelemmel matematikailag is behozhatatlan előnyre tehettek szert, míg egy döntetlennel vagy Krokodilok győzelemmel továbbra is nyitott maradhatott volna a verseny az első  helyért. Azt azért hozzá kell tenni, hogy egy döntetlen is igazán kedvező eredmény lehetett volna a Phoenix részére, mert az erőviszonyok alapján nem tűnik egyszerűnek egy 3 vagy több gólos "Kroki" győzelem.
 
A második meccset a Phoenix rendezte Törökbálinton, náluk nem volt jelen Mile Benedek, míg a vendégeknél Lukácsi Boldizsár nem tudta vállalni a játékot sérülés miatt. "Boldinak" sajnos minden összejött ebben a szezonban, különböző sérülések miatt alig-alig edzett és játszott, de nagyon bízik benne az egész egyesület, és bizakodva tekintünk a következő szezon elé!
 
A "Krokik" két kiegyensúlyozott sorral kezdték a meccset, mély, 2-1-2-es védekezésre építettek, a támadásokban igyekeztek kihasználni sebességüket. Fontos tényező volt azonban az egész meccsen, hogy abban az esetben, ha nem sikerült gyors támadást vezetni, akkor megtartsák a labdát, és építkezzenek.
Az első harmad tulajdonképpen jól sikerült, annak ellenére, hogy 3-2-es Phoenix előnnyel mentek pihenőre a csapatok. A vezetést egy kipattanó után a hazaiak szerezték meg, azonban érkezett Tóth fonák bombája, majd Magyar Csaba szép passzából Hoffmann gólja. A Phoenix azonban egy újabb kipattanó majd egy centerezés után újra átvette a vezetést.
Jól játszottak a Krokodilok, de a saját térfélen való  védekezés nem volt elég szoros és határozott, tulajdonképpen mindhárom gól emiatt született.
 
A második harmadban elképesztően felpörgették a meccset Hoffmannék, a mérkőzés egyes szakaszaiban a kapuba döngölték az ellenfelet. Volt olyan támadás sorozat, amelyben 4 (!) kapufát lőttek a Krokodilok. Ugyanakkor két emberelőny is kihasználatlan maradt, sőt az egyik végén Babusának kellett bravúrral védenie.
A tempó végül meghozta az eredményt: a harmad utolsó percében Hoffmann kanyarodott fel a kapu mögül és kipókhálózta a rövidet. 3-3.
Tamás ihletett formában játszott az egész hétvégén, egy nappal korábban a MK elődöntőben, szintén a Phoenix ellen 2 gólt szerzett. (A meccset sajnos elvesztették a Krokodilok).
 
Sokkoló áramütéssel indult az utolsó harmad, egy eladott labda után egy-a-semmiből vette vissza a vezetést a Phoenix, majd 10 perccel a vége előtt egy emberelőnyből kettőre növelték az előnyt.
Szabó edző az időkérés alatt eredménykényszerből átrendezte az egyébként jól működő sorokat, az utolsó percekben le kellett támadni, és a lehető legerősebb összetételű sort kellett a pályán tartani. Keserves munkával, de töretlen lendülettel lépésről-lépésre közelebb kerültek a gólhoz, gólokhoz a Krokodilok. A Phoenix pedig nem tudott mit kezdeni a nyomással, 56:35-nél Kvasznicska lőtt gólt, majd 57:28-nál Rózsa Vince lőtte be azt a 100%-ra kidolgozott szabadütést, ami egyszer már kimaradt a meccsen. 5-5!
A Krokodilok pedig meg akarták nyerni ezt a meccset, mert ... mert minden meccset meg akarnak nyerni. Fortuna azonban ezen a napon nem volt velük, mert fél perccel a vége előtt a Phoenix talált egy "beleütök-lesz-ami-lesz" típusú gólt, ami eldöntötte a meccset. És a bajnoki címet is.
 
Az évkönyvekben az szerepel majd, hogy a Krokodilok ezüstérmet szereztek, és ez rendben is van. Az igazság azonban az, hogy ezen a meccsen jobban játszottak, mint ellenfelük, többet tettek a győzelemért, de mégsem eleget, és szerencséjük sem volt. Hozzá tartozik az is, hogy a meccs bizonyos szakaszaiban kifejezetten látszott, hogy több meccs van a Phoenix játékosaiban. Míg náluk szinte mindenki OB1 vagy OB2 tag, a Krokodiloknál csak Hoffmann, Kvasznicska és Tóth játszanak OB1-ben, a többieknek ez a 6 meccs a szezon.
 
A bajnokságnak azonban nincs vége, sőt lesz még Krokodilok - Phoenix is (április 10), ahol az évkönyveket már nem lehet átírni, de egy győzelemmel igazolhatják magukat a Krokodilok.
 
U19, 4. forduló
Phoenix Fireball SE - Dunai Krokodilok SE 6:5
 
Krokodilok pontszerzők és kiállítások:
Tóth Krisztián (1+0, 2 perc), Hoffmann Tamás (2+1), Magyar Csaba (0+1), Rózsa Vince (1+1), Kvasznicska Norbert (1+1)

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2024 június
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: