Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Krokodilok Fala
Hagyománytisztelő csapatként, ezen az oldalon szeretnénk tisztelegni azon játékosok előtt, akik időt és energiát nem sajnálva dolgoztak azon, hogy a Dunai Krokodilok Sportegyesület elérje eredményeit és a Magyar floorball élet egyik meghatározó csapatává nője ki magát.

 
Veisz László # 13
 
Nagyon nehéz lenne olyan dolgot mondani amit Laci ne tett volna meg ezért a csapatért, de szerencsére nem is kell. Ő az egyesület alfája és omegája.
Klubbunk egyik alapítója, jelenlegi elnöke annak idején játékosként is felszántotta a pályát és a csapat oszlopos tagja volt a kezdetektől kezdve és főszerepet vállalt az első két bajnoki cím megszerzésében. Gyorsasága a mai napig legendás a Krokodiloknál és valószínűleg még egy darabig nem is fogja megdönteni senki 20m-es sprint rekordjait. Bár az OB1-es kűzdelmektől egyéb elfoglaltságai miatt már visszavobult, de egyesületünk első OB3-as bajnoki címében még tevékenyen részt vett.
Laci elkötelezettsége és tenni akarása mindig is példa értékű volt a pályán kívül is. Legyen szó akár egyesületünkről, akár magáról a floorballról, ő mindig ott van ha segítségre van szükség és rendre tettre készen áll ha valakinek egy épkézláb ötlete akad.
 
Eredményei: 4xMagyar Bajnok, 1xBajnoki ezüst, 3xMagyar Kupa ezüst, 1xOB3-as bajnok.
Laci tiszteletére felnőtt csapatunk a 13-as számú mezt visszavonultatta.
 

Deák Csaba # 5

A bőrök és behúzósok koronázatlan királya. Bár Csabi csak 3 szezonban játszott velünk, de így is legendás alakjává vált egyesületünknek és ennyi idő is elegendő volt neki ahhoz, hogy a sikeres behúzós cselek tabelláján örökre prolongálja magát az első helyre. Félelmetes gólérzékenysége, gyorsasága és cselei nagyban hozzájárultak első két bajnoki címünk megszerzéséhez, emellett pedig számtalan feledhetetlen pillanatot is szerzett csapattársainak. Ki ne emlékezne az első döntőben a saját kapunk előtt kiosztott két kötényére a Top Floor két legjobb játékosán, vagy a komplett szolnoki sor kicselezésére és abból lőtt góljára 7 másodperc alatt, vagy a második döntőnkben a kapu mögül láb között visszahúzott gólpasszára amivel hosszabbításra mentettük a mérkőzést, vagy a profi futballistákat megszégyenítő gyönyörűen kivitelezett fejesére amiért 2 percet kapott, mert nem tudta, hogy azt nem lehet.
Bár 2008 óta nem lépett pályára, de számtalan szállal kötődik csapatunkhoz, így néha pár gála jellegű edzésen még feltűnik, hogy őrületbe kergessen minket.
 
Eredményei: 2xMagyar Bajnok
 
Guzsaly Péter # 14

Fura úgy kezdeni ezen az oldalon egy bekezdést, hogy gondolom nem sokan tudják kiről van szó, pedig valószínűleg így van. Az azonban nyilvánvaló, hogy még Jézinek is kell egy polgári név, még akkor is ha ezt kevesen tudják. Jézi már akkor Krokodil volt amikor a Nílusban még egy moszat sem úszkált, nem hogy bármilyen hüllő és ha volt valaki, aki terrorban tudta tartani az ellenfelek hátvédeit folyamatos fizikális jelenlétével, akkor az ő volt. A legtöbb bal oldalon meghúzott bőr mellett, valószínűleg a legtöbb klasszikus Krokodil sztoriban való részvételt is ő jegyezheti. 2012ig minden küzdelmünkben és sikerünkben részt vett így oszlopos tagja közösségünknek.
 
Eredményei: 5xMagyar Bajnok, 1xBajnoki ezüst, 3xMagyar Kupa ezüst.
Jézi tiszteletére felnőtt csapatunk a 14-es számú mezt visszavonultatta.
 

Juha Männikkö # 16

Juha „Pass and run” Männikkö minden idők legnagyszerűbb játékosa, aki valaha pályára lépett a Dunai Krokodilok SE mezében. Juha a finn elitligás OLS csapatát maga mögött hagyva költözött Budapestre, hogy a BME-n folytassa tanulmányait. Mindössze egyetlen szezont játszott Magyarországon, de valószínűleg soha senkinek nem volt akkora hatása a hazai floorball életre, mint Juhaman-nek. Ugyanis kivételes tehetségét, képességeit és felkészültségét nem csak kamatoztatta, de ezekből tovább is adott a Krokodiloknak, akik tulajdonképpen neki köszönhetik, hogy elindultak a „profi” szemlélet felé, és magukkal húzták a többi OB1-es csapatot. Juha főszereplője volt az első, történelmi bajnoki címet szerző csapatnak. Feledhetetlen teljesítmény nyújtott a szezon első meccsétől kezdve (Eger, 6-5, Juha 5+1) az utolsóig (bajnoki döntő, TopFloor, 2+1, értékesített büntető). Amitől azonban igazán kivételes helyet foglal el a Krokodilok között a mai napig (és örökké), az az, hogy nála jobb csapattársat és kedvesebb barátot keresve sem találhat az ember!
 
Eredményei:1xMagyar Bajnok
 

Szabó József # 18
 
Il Capitano! Ha van valaki Veisz Lacin kívül aki nélkül a Dunai Krokodilok sosem vált volna azzá ami ma, az csak ő lehet. Pályán nyújtott teljesítménye minden idők egyik legeredményesebb Krokodiljává tette, de a gólok és pontok termelésén kívül még több, sokkal értékesebb dolgot is hozzátett a csapathoz mind a pályán, mind azon kívül. Csapatkapitányként és edzőként éveken át koordinálta az OB1-es brigádot és terelgette a fejlődés útjára, mindezt úgy, hogy közben még játékosként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott és időnként egymaga döntött el meccseket vagy góljaival, vagy mint egy igazi vezér, egyedülálló mentalitásával ami magával ragadta és fanatizálta játékostársait. Mindez ha még nem lett volna elég feladat az egyesület napi életének a szervezése is az ő vállát nyomta emellett és időnként, még szponzorként is fellépett. Tozsó áldozatos munkája, elkötelezettsége és a hőfok amivel a pályán izzott minden egyes másodpercben, mindenki számára csakis iránymutató lehet. 
 
Eredményei: 4 arany, 1 ezüst, 1 bronz, 3 kupaezüst, ebből edzőként is 4 arany, 1 ezüst, 3 kupaezüst, a Dunai Krokodilok csapatkapitánya, Magyar válogatott
Bár a 18-as mez nincs visszavonultatva, de használata kizárólag Tozsónak van fenntartva.
 

Kari Taipale # 19

"Munka, munka!!" Hangzott fel rengetegszer a cserepadról. Akitől jött az pedig nem más volt, mint az állandóan mosolygó finn légiósunk Kari Taipale. Csapatunk és egyesületünk egyik alapító tagja, a pályán pedig motorja, szíve lelke volt a brigádnak. A fent említett idézet pedig nem csak üres szlogen volt tőle, mert mentalitásával, teljesítményével sokszor szinte szégyenbe hozta a nála akár 15-20 évvel fiatalabb játékosokat is. Gyakorlatilag amint a palánkon belülre kerül elkezdte felszántani a pályát és végig hajtott amíg csak le nem jött. Számtalan góljával és rettentően magas játékintelligenciájával a kezdeti sikerek mellett hozzásegítette a csapatot az első 2 bajnoki címéhez, de aztán a 2006-os szezon után visszavonult. Aki játszott vele együtt, az biztosan nem fogja elfelejteni, hogy milyen is meghalni a pályán és minden labdáért harcolni. Kari 2006 után még szponzorként is segítette csapatunkat és aktív tagja volt az OB3-at megnyerő csapatunknak.
 

Eredményei: 2xMagyar Bajnok, 1xOB3-as bajnok
Kari tiszteletére felnőtt csapatunk a 19-es számú mezt visszavonultatta.
 

Bedő Zoltán # 21
 
Egy szóval: A terminátor. Zoli már akkor floorballozott, amikor első bajnok csapatunkból páran még csak a tejbegrízbe rajzolgattak az oviban. Az ősidőktől kezdve játszotta a játékot és mind klubszinten, mind válogatott szinten az egyik legeredményesebb játékos az örökranglistán. Zoli az első bajnoki címünk után igazolt hozzánk, a Szolnok Cannibals csapatától (melyet ő alapított) és egészen a 2012/13as szezon végéig velünk volt, ami idő alatt alappillére volt csapatunknak a pályán. Magasan kiemelkedő fizikai adottságai mellett kiváló technikájával és magas játékintelligenciájával bátran állíthatom, hogy a világ bármely bajnokságában elit játékos lehetett volna, így nem csoda, hogy hazánkban is folyamatosan a legjobbak között tartották számon. Góljainak, pontjainak se szeri, se száma. A Dunai Krokodiloknál az ő nevéhez fűződik az egy tétmeccsen lőtt legtöbb gól (9) és az egy tétmeccsen szerzett legtöbb pont (15) is. Bár 2013-ban visszavonult a játéktól, de egy Dunai Krokodilok kupagyőzelemre még bejelentkezett valamikorra a jövőben. Ha valakinek ezt el lehet hinni, az ő.
 

Eredményei: 5xMagyar Bajnok, 2xMagyar Kupa győztes, megszámlálhatatlan bajnoki ezüst (a Dunai Krokodilokkal 1), Kupaezüst (a Dunai Krokodilokkal 4) és Bajnoki bronz ( a Dunai Krokodilokkal 1), Magyar Válogatott.
 

Csernus Márton # 30

Csernus doktor, csapatunk kapusa a hőskorban és az első bajnoki aranyak idején. Ki ne emlékezne még 5-ből 4 megfogott rávezetésére, amivel végül első bajnoki címét szerezte csapatunk egy végletekig kiélezett drámai összecsapás végén és kinek ne húzódna mosolyra a szája (így utólag) amikor eszébe jut ahogy majdnem bedobja a labdát a saját kapujába ugyanezen a meccsen korábban. Marci mindig is az a fajta hálóőr volt akinél az ember nem lepődött meg ha valami hasonló történt, de amikor élesedett a helyzet akkor le tudta húzni a rolót, hogy győzelemre segítse csapatát. Bár az aktív védéstől javarészt térdsérülése miatt visszavonult, de első OB3-as bajnokságot nyerő csapatunknak ő is részese volt.
 

Eredményei: 2xMagyar bajnok, 1xOB3-as bajnok, Magyar válogatott.
Marci tiszteletére felnőtt csapatunk a 30-as számú mezt visszavonultatta.
 

Fekete Gábor # 78

Feki sem ős Krokodil nem volt, hiszen a szolnoki csapatból igazolt hozzánk, sem pedig az első sikereinknek nem volt részese, mert az igazolása a 2006/07-es szezon előtt történt, de az utána következő nehéz éveket velünk küzdötte végig. Részese volt annak amikor újra kellett  építeni a csapatot és ahelyett, hogy hanyatt homlok menekült volna máshova, inkább időt és energiát fektetett a csapatba ezért ő szinte mindenki számára Krokodil a kezdetektől fogva. OB1-es csapatunkban 2011-ig játszott, így részese volt 3. bajnoki aranyunknak és két kupa ezüstérmünknek is. Egyéb elfoglaltságai miatt a felnőtt csapatban való szereplést már nem tudta vállalni, de a sporttól nem távolodott el és OB3-as bajnok csapatunknak is tagja volt, ahogy valószínűleg a következőnek is az lesz :)
 

Eredményei: 2xMagyar bajnok, 1xBajnoki ezüst, 3xMagyar kupa ezüst
Feki tiszteletére felnőtt csapatunk a 78-as számú mezt visszavonultatta.
 

Haszonits Miklós # 91

Avagy Mikka. Kevés csatár volt a Magyar mezőnyben aki szívesen került szembe Mikkával, aki ha beindította a "körfűrészt", akkor ott ember nem volt aki megtartotta volna a labdát, vagy elment volna vele. A játék fizikális határait maximálisan a szabályos végletekig tolta és mindig 100%-on pörgött. Mentalitása rendre átragadt csapattársaira is, amivel sokszor segítette felülkerekedni a csapatot ellenfelein. Játékosként részese volt a kezdeti időknek, az első két bajnoki címnek, az utána következő gödörből való kimászásnak és az újabb bajnoki aranynak. Családja és munkája mellett sajnos már nem tud annyi energiát fektetni a csapatba, mint korábban, de lélekben és a csapat összetartáson velünk van és azért első OB3-as sikerünkben még részt vállalt. Miki pályán nyújtott teljesítménye mindig is irányadó volt, amit csapattársai azzal is kimutattak, hogy a 2005/06-os szezon végén az év Krokodiljának választották.
 
Eredményei: 4xMagyar Bajnok, 1xBajnoki ezüst, 3xMagyar Kupa ezüst, 1xOB3-as bajnok, Év Krokodilja 2005/06-os szezon, Magyar válogatott.
Mikka tiszteletére felnőtt csapatunk a 91-es számú mezt visszavonultatta.
 

 
Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2024 május
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: