Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
U19: Izgalmasra sikerült a vége, de a Krokodiloké az ezüst!
Hozzáadva: 2014-04-28 09:39:22
A 2013-2014-es Salming U19-es bajnokság utolsó mérkőzésén azzal a tudattal léptek pályára a Krokodilok a Neumann ellen az érdi Batthyány sportcsarnokban, hogy győzelem (vagy döntetlen) esetén megszerzik az ezüstérmet.

A meccs többszöri halasztás, időpont és helyszínváltoztatás után került április 27-re és Érdre. (Csak a rend kedvéért: az eredeti időpont és helyszín a 4-ik fordulóban február 8-9, Kartal volt).
 
Rózsa Soma kivételével teljes csapattal álltak fel a Krokodilok. Hoffmann, Lukácsi és Kvasznicska ugyan egyenesen a komáromi U16-os válogatott edzőtáborból érkezett, kérdéses volt, hogy mennyire jön ki a fáradtság rajtuk, de a mérkőzés elején ebből semmit sem lehetett észrevenni.
 
Fegyelmezetten, céltudatosan játszották végig az első harmadot a Krokodilok, a nagyon mélyen védekező Neumann ellen ügyeltek a labda megtartására, elkerülték a pontatlan passzokat, szükségtelen labdavesztéseket. Amikor pedig az ellenfélhez került a labda, gyorsan zártak vissza, megszűrve ezzel a gyors ellentámadásokat. Támadásban rengeteg passzal, sok labda nélküli mozgással, az üres területek bejátszásával próbálták feltörni a Wombats védelmet. Nem sikerült sok helyzetet kialakítani, de Medica Filippo egy gyönyörű gólt így is szerzett  Rózsa Vince mesteri átadásából. A válasz azonban jött hamar, a Krokodilok elváltották magukat, és tiszta lövőhelyzetből egyenlített a Neumann. A pihenőre 1-1-el vonultak a csapatok.
 
A középső játékrészben magasabb szintre emelték a játékot a Krokik, és talán nem túlzás azt állítani, hogy az idei utánpótlás szezon legjobb 20 percét produkálták! Nagyon összeszedték a védekezést, a Neumann semmit sem tudott a labdával kezdeni. A támadások is formát öltöttek, előbb Kvasznicska varázsolta a labdát Hoffmann elé, aki finom mozdulattal továbbította azt a kapuba, majd megint Medica mattolta a védelmet Rózsa passzából. A harmad utolsó perceiben emberhátrányba kerültek a Krokodilok, amit sikerült kivédekezni, azonban mintegy fél perc hátrány még átcsúszott a záró felvonásra.
 
A feladat adott volt, elsősorban ki kellett még védekezni a maradék hátrányt, majd folytatni a masszív, céltudatos játékot. Jobb folytatásról pedig nem is álmodhattak volna a Krokodilok, hiszen a Neumann nem tudott élni az előnnyel, sőt, Kvasznicska a harmad elején 3-ra növelte az előnyt! A mérkőzés végleg eldőlni látszott, amikor az 51-ik percben Hoffmann góljával már 5-1-re vezettek a Krokodilok, és uralták a meccset. Jött is a Neumann időkérése, de a játék képe alapján egyszerűen nem volt benne a meccsben az, hogy ezt még vissza lehet fordítani.
 
Nos, ezt olyannyira elhitték a Krokodilok, hogy vissza lehetett. Annak ellenére, hogy semmivel több nyomást, semmivel nagyobb sebességet nem tudott hozni a Neumann, a Krokik annyira "beleültek" az 5-1-es vezetésbe, hogy elkezdtek potyogni a gólok a kapujukba (amit szó szerint is lehet érteni, mert nem szépségdíjas találatokról volt szó...) 5-3-nál időt kellett kérnie Szabó Józsefnek is, de ez sem fordította vissza a folyamatot. Érthetetlen volt, ami a pályán történt, ugyanis a Neumann nem hozta nehéz helyzetbe Hoffmannékat, nem támadtak le, nem csináltak semmi mást, mint előtte 55 percig, mégsem működött szinte semmi a Krokodiloknál. Ráadásul hátrányba is kerültek, amit törvényszerűen ezúttal nem sikerült kivédekezni, egy nem éppen életerős lövés "folyt át" a védelmen és a kapuson is, így 2 és fél perccel a vége előtt már az egyenlítésért támadhatott a Neumann.
A meglepett Krokodilok valamennyire rendezni tudták a sorokat, birtokolták a labdát, az ellenfél pedig csak az utolsó másodpercekben kezdett el egész pályán letámadni, a kapust is lehozták, és egy eladott labda után ki is egyenlítettek!!! 33 mp-el a vége előtt 5-5, a Neumann egy gólra hozta magát az ezüstérem megszerzéséhez!
A történet számukra azonban "csak" eddig tartott, újabb helyzetet már nem sikerült kialakítaniuk, így a döntetlennel a Dunai Krokodilok SE szerezte meg az ezüstérmet!
 
51 percig az év meccse volt, aztán 9 percig az életért kellett küzdeni, de a lényeg, hogy sikerült! Gratulálunk az ezüstéremhez!
 
A csapat: Horváth Benedek, Horváth Gergely, Luttenberger Zoltán, Medica Filippo, Mile Olivér, Rózsa Soma, Saranyik Bence, Varga Richárd, Poór Péter, Rózsa Vince, Kvasznicska Norbert, Hoffmann Tamás, Lukácsi Boldizsár
 
Edzők: Szabó Gábor, Szabó József
 
Képek hamarosan!
 
A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el.
 
 

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2018 december
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: