Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
U16: Győzött az SZPK, nincs esély a bajnoki címre
Hozzáadva: 2014-03-16 20:53:44
Az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak a Krokodilok az U16-os bajnokságban. A bajnoki cím megszerzésére gyakorlatilag csak abban az esetben maradt volna esélye a csapatnak, ha a "kötelező" győzelmek mellett az SZPK-t és a Phoenix-et is legalább 3 góllal legyőzik. Mint tudjuk, az őszi fordulóban a komáromiak 5, míg a fővárosiak 1 góllal bizonyultak jobbnak a Krokodiloknál.

Komoly erőpróba elé néztek tehát Hoffmann Tamásék Érden a Palánkdöngetők ellen. Csak a rend kedvéért: a mérkőzést eredetileg április 5-6-ra írta ki a Szövetség, de a komáromiak kérésének eleget téve a meccset korábban rendezték meg a kékek (az SZPK külföldi tornán vesz részt áprilisban).

A mérkőzés első harmada kifejezetten komoly csatát hozott. A Krokodilok tudatosan átadták a területet, és a kapu előtti védekezésre, valamint a gyors kontrákra próbáltak fókuszálni. Az elképzelés tulajdonképpen működött: a labda többet volt a narancsosoknál, de gyors lefordulásokból 4-5 hatalmas ziccerig is eljutottak a hazaiak, ezek azonban mind kimaradtak. A túloldalon viszont kidolgozott akció nélkül is gólokat tudott szerezni Kiss János, fizikai fölényét kihasználva húzott kétszer pontosan. Az első harmad így 0-2-vel zárult, de a Krokodilok benne voltak a meccsben.

Ezt érezték is a srácok, hatalmas elánnal jöttek ki a második harmadra, és Kvasznicska gyors góljával minimálisra csökkentették a hátrányt. A mérkőzés a pályán belül (és a pályán kívül is) nagyon nagy tempóban lüktetett, és a zavaros perceket a létszámban, kilóban, erőben, mennyiségben több SZPK a maga javára tudta kihasználni. Rövid időn belül szerzett 3 góljukkal 5-1-re húztak el. A "sokgólos" győzelem így már messzire került, de a győzelem reménye nem, hiszen Hoffmann és Varga fontos gólokkal mínusz kettőre hozta a csapatot a harmad végére. Ugyanakkor, várható volt, hogy a 9 mezőnnyel felálló Krokodiloknak nagyon nehéz dolga lesz bírniuk ezt a tempót. A folyamatos, erőfölényben lévő ellenféllel szembeni test-test elleni játék rengeteg energiát emésztett fel.

Olyannyira sokat, hogy a harmadik harmadban nagyon komoly erőfeszítések és hatalmas küzdelem árán sem tudtak már felzárkózni a Krokodilok, és lépésről-lépésre, percről-percre egyre messzebb kerültek a győzelemtől. Összeomlásról szó sem volt, a srácok mentek, ahogy csak bírtak, de ez ezen a napon, ebben a szezonban az SZPK ellen ennyire volt elég.

A meccs vége tulajdonképpen "sima" lett, a komáromi csapat az őszi 5 gólos győzelem után ezúttal is ekkora különbséggel múlta felül a Krokodilokat. A mérkőzés végeredménye 5-10.

A bajnoki cím így elszállt, sőt, az ezüst is. A bronzérem megszerzéséhez győzni kell a CH, a Veszprém és a Neumann ellen, ami mindenképp kötelező elvárás. De természetesen a Phoenix elleni meccsen is be kell gyűjteni a győzelmet és így legalább egy nagy "skalpot" a szezonban. 
 

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2018 december
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: