Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Mindenhol jó, de a legjobb otthon
Hozzáadva: 2010-10-19 21:30:27
A Dunaújváros vendégjátéka után ismét otthon játszhatott a Dunai Krokodilok, mivel a Mesehősök csapata egy időre a törökbálinti csarnokot kénytelen igénybe venni a hazai mérkőzéseire. Így hazai pályán vendégként szerepelt a Krokodilok csapata. Hogy ez milyen hatással volt a hüllőkre, kiderül a tovább után.

A Dunaújváros vendégjátéka után ismét otthon játszhatott a Dunai Krokodilok, mivel a Mesehősök csapata egy időre a törökbálinti csarnokot kénytelen igénybe venni a hazai mérkőzéseire. Így hazai pályán vendégként szerepelt a Krokodilok csapata.
 
Tavaly kétszer is szoros meccsen dőlt el a két pont sorsa a hüllők javára, ami nélkül lehet hogy nem lett volna elég a múlt szezonban a Debrecen legyőzése, a Diamondsot is térdre kellett volna kényszeríteni a bajnoki címért.
 
A szezon eddigi legjobban sikerült bemelegítése után, kellően felpörögve és koncentráltan kezdék meg a krokik a mérkőzést. A taktikában az állt, hogy 4 sorral, végig letámadva játszák végig a mérkőzést, kellő agresszivitással, tempót diktálva. Ezt mi mutatná jobban, mint az, hogy Schauer az első percben gólt jegyzett, méghozzá Fuchs passzából. A kapus lábai között lőtte a labdát a kapuba a bal szélről. A két védő összjátékával 0-1 ide.
 
Két és fél perccel később az újonnan összekovácsolt Galsai – Pazsák – Dombauer hármasból, a legkisebb és a legnagyobb játszott össze. Galsai szolgálta ki Pazsákot, aki 2 méterről a léc alá lőtte a labdát. 0-2. A lendület töretlennek tűnt.
 
Másfél perccel később egy kisebb rövidzárlatot kihasználva Kelemen lőtt nagy (?) gólt. Félpálya környékén vállalt el egy lövést, amiből úgy látszott, hogy veszélytelen. Ám Rab kapuja felett a labda úgy döntött, hogy elfárad és lefelé csapódik. 1-2.
 
A nagyjából percenkénti gólok sorozta folytatása érdekében, Duró akasztott hosszú felsőt.
A Krokodilok cserélni mentek, ezt észrevéve a CH is levonult a pályáról, olyannyira, hogy a 15-ös felvezette a labdát a fél pályáig, majd jobbra kisodródva húzta el. 1-3.
 
Miért is szakadna meg ez a szép egy perces sorozat, az ifjabbik Ressely kap labdát Zeleitől, amit gólra vált. 1-4.
 
A bátyja egészen pontosan 22 másodpercig bírta ezt elviselni, majd a kaput megkerülve, a palánkok illesztését oldalt megvizsgálva fordult be és húzta a léc alá a labdát. Krisztián – Norbi 1-1. Mesehősök – Krokodilok 1-5.
 
Ezután több mint 7 percet kellett várni a következő gólra, viszont ezt a CH jegyezte. Pupek passzát értékesítette Kovács, amellyel jelenlétüket igazolták a hazaiak. 2-5.
 
A gólra jött a gyors Krokodil válasz, Bozsó „szerény” Tamás tálalt Galsainak, aki nem hibázott. 2-6
Az első harmad után biztosnak tűnhetett a Mesehősök lesatírozása a pályáról.
 
A második harmadban megszületett az első kettőperces büntetés is, amit Zsoldos kapott szabálytalan távolságért. Az előnyt nem sikerült kihasználni, maradt a 2-6.
 
5-5 ellen viszont Varga hozta helyzetbe Pajort, aki most nem a levegőből talált be, sokan csodálkoztak is rajta.
 
Az asszisztján felbuzdulva Gergő egy szabadütés révén, a bélyegévé vált „buzizással” szerezte önmaga első, a krokodilok 8. gólját.
 
Ezután egy CH támadást állított meg az addig hibátlanul játszó Magyar. A félpályánál „gáncsolta” ellenfelét, mire a bírók késleltetni kezdték a kiállítást. 10 méterrel később ismét elkövette ugyanezt, amelyet plusz két perccel jutalmaztak a bírók. A szokatlan esetet nem értette Galsai sem, aki a nem megfelelő módon való érdeklődésre (nem a hangsúly felvitelével volt a gond) ajándékba 2 percet kapott. Tehát Magyar 2+2 p. (gáncsolás), Galsai 2 p. (sportszerűtlen magatartás). Hogy világosan lássunk: 5 a 3 ellen támad a CH, ha gólt kap a Krokodilok, továbbra is 5 a 3 marad Magyar második kettő perce miatt, majd csak ezután kezdődik Galsai 2 percének a mérése.
 
A hátrányra Bozsó – Duró – Varga hármas lépett a pályára. Egy kicsit szerencsétlenebb helyzet után Ulicza értékesítette az előny, a bal alsóba talált. 3-8.
 
A kiállítások lejárásáig már nem tudott gólt szerezni Kelemen csapata. Sajnos ezzel párhuzamban a Krokodilok is elvesztették a fonalat. Nem született több gól a részükről.
A bajt csak tetézte Hollósi szabálytalan lökése, amelyet teljesen jogosan ítéltek meg. Ezt Kovács G. köszönte meg Liebe Gyuri passzából, aki a második assistját jegyezte ezzel. 4-8. Zárkózik a Mesehősök.
 
Egy Krokodil kihagyott helyzet után a CH kontrázott, amelyet Pazsák állított meg, későn és szabálytalanul, viszont ezzel megóvva a góltól a csapatot. Az ítélet természetesen büntetőlövés. Kovács állt a labda mögé, és lassú labdavezetés után Rab keze mellett/alatt gurított a hálóba. 5-8
 
Az öt gólos Krokodil előny 3-ra olvadt, és a labdaszerzések utáni gyors előrepasszok pontatlanságából adódóan, óriási káosz uralkodott el a Krokodil térfélen. Rabnak nem egyszer kellett bravúrral hárítania, és megcsókolnia a vasat.
 
Ha nem lenne elég, még 2 darab 2 percest összeszedett a „vendég” csapat, csak azért hogy izgalmassá tegye a végét. Ambrus fekvő játékért, Hollósi odaütésért ült. A hátrányban nagyon jól működött a védekezés, az ellenfél alig jutott lövéshez, sőt, több szerencsével a hüllők szerezhettek volna gólt.
 
Ez azonban nem sikerült, a CH sem talált be, így maradt a 8-5-ös Krokodil siker.
 
 
A játék képét tekintve, jól, taktikusan, szép játékkal nyertek a vendéghazaiak, viszont az emberhátrányok felesleges kiharcolása és így kivédekezése még mindig sok erőt emészt fel a csapatban. Az újonnan összerakott sorok jól működtek együtt, viszont a mérkőzés második felére elfelejtették a tempo diktálását, és ez lehetett az oka annak, hogy nem nyert többel a gárda.
Meg kell tartani a melegítés intenzitását, a koncentrációt, a szép labdajáratást és tartást, de el kell felejteni a reklamálást, a felesleges odaütéseket, lökéseket, durvaságokat, ezen mérkőzések is múlhatnak.
 
Jövő héten a Phoenix csapatával ütközik a Krokodilok gárdája, a helyszín ismét Törökbálint.
 

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2018 december
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: