Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Ismét kupadöntőt játszanak a Krokodilok!
Hozzáadva: 2010-04-05 21:01:05
A Magyar Kupa elődöntőjében a komáromi katlanban léptek pályára a Salming férfi OBI élén álló Krokodilok. A fővárosiak korábban a Szolnok, a Phoenix és a Dunaújváros csapatait múlták felül a kupasorozatban.

Lehetett volna ugyan esélyekről beszélni a mérkőzés előtt, de értelme nem lett volna. Egy továbbjutásról döntő SZPK - Krokodilok meccs minden előzmény és körülmény mellett is kétesélyes.
Nagy csatára készültek Galsaiék, a kapitánynak csak Fekete Gábor játékát kellett nélkülöznie. A 3 pályára lépő sorból ezúttal Haszonits és Veisz maradt ki, akik természetesen minden tőlük telhetőt megtettek a kispad mellől is.
Ugyan csak a bemelegítés után dőlt el "hivatalosan" is, hogy Samu Balázs áll majd a kapuba, de ez némiképp várható is volt, hiszen Samu érzi a játékot az SZPK ellen, a legutóbbi 3 meccsén 12 gólt kapott a Komárom csapatától. A 4-es átlag pedig egy Szabó - László - Haris trióval felálló alakulat ellen akár még hízelgő is lehet. Az más kérdés, hogy ebből az előtte mozgó csapat 1-1-1-es mutatót tudott mindössze kihozni.
Arról, hogy a statisztika javuljon, Dombauer gondoskodott először, 7:08-nál mattolta a narancsosok védelmét egy kíméletlenül pontos lövéssel.
A Krokodilok taktikája az első pillanattól kezdve világos volt: szokatlanul alacsony és tömör védelem, minden kockázat elkerülése a saját térfélen és villámgyors támadások, sok lövéssel. Ez tulajdonképpen az egész mérkőzésen megvalósult, amihez kellett egy bombaformában lévő kapus, brutálisan jó védelem, és ellentmondást nem tűrő támadó alakulat.
A vezetés birtokában emberelőnybe kerültek a budapestiek, ami nem tartott sokáig, mert Pajort is kiszórták (jogosan, szabálytalan ütésért). Ami ezután történt, az pestiesen szólva "grízes". A Krokodilok sportolójának állítása szerint a zsűriasztal egyértelmű jelzést adott neki, hogy lejárt a kiállítása, és visszatérhet a játékba. Egyesületünk álláspontja szerint Pajor Gábor profi hozzáállása és szavahihetősége megkérdőjelezhetetlen. Emellett a komplett Krokodil kispad szerint lejárt a büntetés. Liebe sport(kar)társ azonban megfejthetetlen módon jelet (fényt) kapott, miszerint Pajor korábban tért vissza a játékba, és ezért újabb 2 perces büntetést kapott.
Mivel azonban ezt az előnyt is elpazarolták Harisék, és gyors egymásutánban Duró és Ressely is betalált, a erődvárosiak távol kerültek a kupadöntőtől. 20 perc után 3-0 a Krokiknak.
Gyorsan mélyült tovább a szakadék, hiszen még az első játékrészből áthozott emberelőnyt Duró használta ki (4-0). A bajnoki címvédő azonban ekkor még össze tudta szedni magát, és a 30-ik percre 2-re csökkentette a hátrányát egy szabadütés góllal és egy "kisdarai nagyfilóval". Az eddigi meddő hazai mezőnyfölény pedig egyértelműen roppant nyomássá alakult át, a meccs ezen szakaszában sokkal jobban játszottak a hazaiak. A már sokszor dícsért, és ismét csodálatos komáromi szurkolótábor pedig megérezte a lehetőséget, és 6-ik emberként állt a csapata mögött. A Krokodilok klasszisai ellen azonban ez sem volt elég. Lélektani szempontból nagyon-nagyon fontos pillanatban Bartakovics művészúr komponált. 2 a 2 elleni lefordulásban lövőhelyzetbe hozta magát, ám a teljes hazai védelemből bolondot csinálva lövés helyett az egyedül helyezkedő Pajor elé tálalt, aki könnyed gólt szerzett közelről, 5-2.
Hasonlóan alakult a meccs az 1 héttel korábbi Neumann elleni ütközethez, vagyis 2 harmad után meggyőző fölény. Egyértelmű volt, hogy itt nem fért bele egy ahhoz hasonló elalvás. Dombauerék az utolsó játékrészben is folytatták kőkemény, határozott, gyors játékukat, és a 2009-es Év Játékosa vezetésével újabb lépéseket tettek a győzelemhez vezető úton. Dombi Galsainak adott gólpasszt, amit egy gyors hazai gól követett (6-3). Majd a 69-es olyat tett, amire csak kevesek képesek ebben az országban, de talán a világon is. Pajor indítása hosszúnak tűnt, de Dombi mintegy 2 méteres hátrányból lefutotta a komáromi védőt, és teljesen kisodródott helyzetből olyan gólt ragasztott fonákkal a hosszú felsőbe, amit senki sem fog elfelejteni, aki látta! 7-3. Válogatottság, tehetség, Bagi Martin ide vagy oda, kapust kellett cserélnie az SZPK-nak.
Érezhetően ez jót tett a hazai csapatnak, ugyanis 7 és fél perccel a vége előtt látótávolságon belülre hozták magukat Benkei góljával (7-4). Ugyan ez a gólszerző érdemeit mit sem csorbítja, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a gólt megelőző labdaszerzés akkora fault volt, mint ide Lacháza. A labdát birtokló Hollósit fájdalmasan egyértelműen kézzel lökték ki a palánkon, amit csúnyán benézték a játékvezetők. Minden bizonnyal említést érdemel majd az eset Vörös László versenyellenőr naplójában.
"Tretyak" annyira összeszedte magát és csapatát, hogy 53:35-nél kivédte Szabó József gyengén kivitelezett büntetőjét. Vérmes reményeik azonban így sem maradtak, hiszen 6:25-el a vége előtt 3 gólos és 2 perces emberhátrányban voltak.
Jött aztán az újabb csoda, már másodjára nullázódott le az időmérő szerkezet. Ezt sem a játékvezetők, sem a zsűriasztal nem vette észre, a vendégcsapat játékosai figyelmeztették a sporikat. Remélem, kedves olvasóink figyelmesen követték eddig az írásunkat! Rövid tanakodás után megszületett a verdikt: 8:02 van még a meccsből. Nyolc perc két másodperc. ??? Erőteljes vendég fellépés és rövid tanácskodás után "kiderült", hogy már csak 5:08 van hátra a játékból. Öt perc nyolc másodperc. Nem tisztünk értékelni és megítélni a játékvezetők és a zsűriasztal munkáját, és 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy mindenki a tudása legjavát adja egy-egy ilyen mérkőzésen. Azonban meg kell említeni, hogy balszerencsés körülmények között több esetben is a Dunai Krokodilok SE csapata hátrányt szenvedett. Mondhatni úgy is, hogy kétszer akarták madárnak nézni a Krokodilokat, és egyszer sikerült is (Pajor korábbi visszatérése).
De hogy a pályán mennyire nem erről szólt a meccs, azt előbb a vendégek Szabója mutatta meg sportszerűségével (jelezte a játékvezetőknek, hogy tévesen ítéltek meg egy beütést a Krokodilok javára, mert róla pattant ki a labda), majd Pajor találta meg az egyensúlyt az erőben: 1 gólja és 2 kiállítása mellé íratott még 2 gólt, és beállította a 9-4-es végeredményt.
Jó meccs, nagy ellenfelek, szép gólok, parázs csata, remek hangulat. Floorball 2010 Magyarország. Bárcsak mindig így lenne!
 
Férfi MK elődöntő
SZPK-NOKIA - Dunai Krokodilok SE 4-9 (0-3, 2-2, 2-4)
Krokodilok pontszerzők, kiállítások:
Dombauer Péter (2+2), Duró Norbert (2+0), Ressely Krisztián (1+0), Pajor Gábor (3+1, 4 perc), Galsai Péter (1+0), Fuchs András (0+1), Bedő Zoltán (0+2, 2 perc), Hollósi Richárd (0+1), Bartakovics György (0+2), Bozsó Tamás (2 perc)

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2023 október
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: