Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Félig tele, vagy félig üres?
Hozzáadva: 2014-01-27 21:03:47
Döntetlennel zárult hétvégén a címvédő elleni hazai meccsünk. Hogy hogyan és mindez mire lehet elég?

Kezdjük a végén. A meccs eredménye 9-9 lett, azaz döntetlen, pontosztozkodással. A találkozóra a döntetlen nem csak egy az eredményre vonatkozó minőségjelző, hanem szinte egy minden tekintetben igaz megállapítás is. Kezdve azzal, hogy nem volt harmad amiben bármelyik csapat minimálisan is a másik fölé tudott volna kerekedni - hiszen 2-2, 3-3 és 4-4 lett a játékrészek eredménye – egészen odáig, hogy a játék képe az egész mérkőzést tekintve rendkívül kiegyenlített volt.
 
Ezek után mindenki elkezdhet lamentálni, hogy a pohár félig üres, vagy félig tele van.
Ha azt nézzük, hogy a címvédőt a 2011/12-es szezon rájátszásában vertük meg utpljára és azóta 4-szer is vereséget szenvedtünk, akkor inkább tele van. Ha azonban onnan nézzük, hogy a záró játékrészben kétszer is vezettünk – egyszer 3, egyszer 1 góllal – akkor inkább üres.
Nézhetjük azt is, hogy a játék képe alapján az odavágón nem sok esélyünk volt és akkor pozitív, de ha onnan, hogy ha reálisan nézzük a hátralévő meccseinket úgy lecsúsztunk az alapszakasz első helyéről, akkor teljesen negatív.
Részletezhetjük is. Az első 25 percben a bírók 6 db 2 perces kiállítást osztottak ki nekünk, plusz egy büntetőt, miközben a Phoenix egyetlen egy darab kiállítást kapott szabálytalan távolságért az egész meccsen. Ilyen ítészkedés mellett kisebb csoda, hogy pontot tudtunk szerezni. Viszont ha kicsit fegyelmezettebbek vagyunk, vagy csak jobban védekezzük ezeket a helyzeteket és nem kapunk 4 gólt a 6 emberhátrányból akár nyerhettünk is volna, így megint megvan az árnyoldala a történetnek.
Ha maradunk a bíróknál akkor folyamatosan tévedésben voltak és jobbára nem a mi javunkra. Rögtön az első harmad első felében kétszer adta vissza ellenfelünk a labdát, mert rosszul ítélték meg, hogy kiről ment ki, de később már a húzásból sem adták vissza a labdát, sőt a végén még egyesek toporzékoltak is, amikor 10 másodpercen belül kétszer lőtték ki a labdát és második alkalommal már némi üvöltés és egyeztetés után megkaptuk a játékszert. Naná. Azért nem hülye senki sem, hogy rendszeresen visszaadogassa a labdát, ha a bírónak gőze nincs a helyes ítéletről. Meg hát ugye a bowlingos brigád amúgy sem a sportszerűség mintapéldája. De hát ezeket mind átvészeltük, tehát tele lenne? Áááádehogy....hiszen nézhetjük úgy is, hogy 4 hátrányos gól mellett kaptunk 3 némileg szerencsétlen gólt (1-2 szerencsésebb találatunk azért volt persze nekünk is), tehát maradt 2 alkalom amikor 5-5ben felülkerekedtek rajtunk. Ez meg azért adhat némi keserűségre okot, hogy ilyen játék mellett csak illett volna nyerni.
A mérkőzést nyitó két gólunk után, egy 1-5-ös szériába futottunk bele, ezt a Phoenix ellen azért ritkán lehet túlélni, ugyanakkor a találkozó vége felé már ellenfelünk pár kontrájától és szabadütéstől eltekintve olyan szinten tudtunk játszani, hogy a győztes gól minden pillanatban ott volt a levegőben, tehát a felemás érzés itt is megvan.
Kiki továbbra is hatalmasakat véd, cserébe mi még mindig nem használjuk ki a helyzeteinket olyan százalékban ami elfogadható lenne.
Az elején a saját játékunkkal vert meg minket az ellenfél, a végén a saját játékával vertük meg őket. Tekintve, hogy mindketten a kontrajátékra alapoztunk ezt sem tudom se ide, se oda osztani.
Fuchs András visszatért és teljes erőbedobással van mostantól. Micael Tuominen, akit a 2013-as év végén igazoltunk és a védelmünket erősíti, lejátszotta első mérkőzését Krokodil színekben (sőt első pontját is megszerezte), ami hatalmas segítség, azonban ez már visszamenőleg nem segít rajtunk és az említett lépéshátrányunk is ugyanúgy megvan.
 
Mindent egybe vetve, pro és kontra, a két csapat egy magas hőfokon izzó, lendületes, kiegyenlített mérkőzést játszott egymással, amin egy teljesen jogos döntetlen született. Korábbi hibáinkat már nyilván nem tudjuk kijavítani és csak előrefelé szabad néznünk, amit viszont arrafelé látunk, az a játékunk javulása miatt bíztató, annak ellenére, hogy még komoly csaták várnak ránk idén.
Az első és egyben legfontosabb lépés az SZPK elleni idegenbeli mérkőzés lesz, ahol szükségünk is lesz arra, hogy ezt a szintet hozzuk, mert az oroszlánbarlangban a legkisebb hibákat is meg szokták torolni.
Addig is szurkolhatunk a nemzeti válogatottunknak, ami keddtől, Lettországban próbálja meg kivívni a vb-re való kijutást.
 
Dunai Krokodilok SE - Phoenix Fireball SE 9:9 (2:2, 3:3, 4:4)
Galsai 0+2 (2 perc), Dombauer 2+1, Tuominen 0+1, Molnár 2+0, Ambrus 4 perc, Hollósi 0+1 (2 perc), Pazsák 2+0 (4 perc), Zelei 0+1, Bozsó 0+1, Ressely K. 0+1, Ressely N. 3+0, Havas 0+1 (1 védett rávezetés)
 

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2018 december
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: